BR Advocaten richt zich al meer dan 15 jaar op familie- en erfrecht, scheidingsrecht en mediation.

Juist in het familierecht kunnen de emoties hoog oplopen. We kennen allemaal die verhalen waarin partners zich dreigen te verliezen in voortslepende ruzies en langdurige rechtszaken. Ons uitgangspunt: een goed en definitief einde van uw zaak. Dat wordt door ons bereikt via het voeren van een procedure, het geven van helder advies en mediation. Duidelijke taal. Transparant. Integer. Sterke voorkeur voor stevig onderhandelen, maar ook scherp procederen als het moet.

Het zijn zaken die onder de huid gaan zitten: scheidingen, erfenissen, vermogensverdeling, alimentatie of het ouderschapsplan zorgen vaak voor grote conflicten. En dat wil echt niemand – zeker niet als er kinderen bij zijn betrokken. U wilt rust en een kraakheldere oplossing van de zaak, zonder losse eindjes. Dat is waar de advocaten en mediators van BootsmaDeRouwe zich in hebben gespecialiseerd: het zetten van een duidelijke en definitieve punt achter het conflict. Alleen dat geeft u ruimte voor een frisse start.

Advocaten

Team

De drie advocaten en mediators van BootsmaDeRouwe Advocaten hebben elk meer dan 15 jaar ervaring in het familierecht. We opereren als een team, waar u als klant ook deel van uitmaakt. We richten ons puur op familierechtelijke zaken, hoe eenvoudig of complex die ook zijn. Wij zijn erkende specialisten in familierecht, scheidingsrecht, mediation en erfrecht. Reden waarom een van ons ook werkt als plaatsvervangend rechter in familierechtzaken en een ander onder meer Mediation doceert. We werken bovendien al jaren nauw samen met een sterke groep fiscalisten, accountants, orthopedagogen, (kinder)psychologen en notarissen.

Onze advocaten en mediators aan het woord

Tineke de Rouwe

Advocaat / Mediator / Coach

“De oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. Met 18 jaar ervaring in het scheidings- en familierecht is iedere zaak voor mij nog steeds  als het beklimmen van een berg. Daarvoor is vindingrijkheid, bewustwording en lef nodig. Of het nu gaat om een ondernemer, lerares, of medisch specialist: het geeft mij voldoening te werken aan een duurzame oplossing. Dat kan via een adviesgesprek, mediation of het voeren van een procedure .  Ik ben sterk op inhoud: het scheidings- en familierecht zit in mijn vingers. Hetzelfde geldt voor het erfrecht.  Daarnaast ben ik krachtig in het proces: mijn cliënten begeleid ik intensief om ook de emotionele en daarmee financiële impact te beperken. Dat is maatwerk. Dat geldt temeer voor ex-partners die als ouders verder gaan. Kinderen horen niet in de knel te komen door een scheiding. Graag bijt ik mij vast in complexe zaken. Of dat nu juridisch, financieel of emotioneel is, maakt mij niet uit. Samen met u ga ik intensief en doortastend van start om u zo snel mogelijk weer los te laten met een goed en duurzaam einde van uw zaak. In het algemeen word ik meestal omschreven als bevlogen en energiek. In mijn vrije tijd rijd ik graag rond op mijn motor of zeil ik mee op een Klipper. Daarin komen spanning en ontspanning samen.”

Mathilde Bootsma

Advocaat / Mediator

“Van nature ben ik een bemiddelaar, ik zie snel twee kanten van de zaak. Wat niet wegneemt dat ik strijd voor een cliënt. Maar vaak kan je meer bereiken als je snapt wat het belang is van de ander. Ik hoor van cliënten dat ze zich prettig voelen bij mijn werkwijze en dat ik echt voor hen ga. Ik zie dat als een enorm compliment, maar dat betekent niet dat ik precies doe wat cliënten vragen; mijn specifieke expertise is juist de reden waarom ze bij mij aan tafel zitten. Net als mijn vermogen om te luisteren en het verhaal van mijn cliënten om te zetten in stappen. Op die manier begeleid ik hen waar ik kan. Ik deins niet terug voor obstakels, zowel in een procedure als bij mediation. Het motiveert mij juist om alternatieve wegen te bewandelen. Naast mijn werk bij BootsmaDeRouwe Advocaten geef ik college aan de Hogeschool Leiden bij de opleiding Mediation. Erg leuk om te doen. Ter ontspanning loop ik hard met vriendinnen en zeil ik graag samen met mijn gezin in Friesland. Ik woon in Haarlem, dus op mooie zomerdagen kan je me vinden op het strand, met een boek in de hand of wadend door de vloedlijn.”

Tom Manders

Advocaat / Mediator

“De kunst van familierecht is om het niet alleen juridisch te benaderen. Natuurlijk ligt de basis bij regelgeving en jurisprudentie, maar de menselijke kant ervan is minstens zo belangrijk. Het behandelen van een echtscheiding zie ik als een teameffort van de cliënt en mijzelf. Als er minderjarige kinderen zijn, gaat hun belang voor. Cliënten waarderen mijn transparantie, integriteit en constructieve onderhandelingswijze. Tineke, Mathilde en ik vragen elkaar regelmatig om advies. Dat en frequente intervisie zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden. Naast mijn werk bij BootsmaDeRouwe Advocaten treed ik op rechter-plaatsvervanger. Erg waardevol, ook voor mijn werk als advocaat; het geeft een andere kijk op rechtspraak. Je doorziet beter hoe het beslisproces verloopt.”

 

Heeft u een vraag?

Bel ons op 023 542 11 60 of neem contact met ons op via het formulier